مسئولیت اجتماعی
مسئولیت اجتماعی شرکتی (به انگلیسی: Corporate Social Responsibility) یا مسئولیت اجتماعی شرکتها یا مسئولیت اجتماعی سازمانها از جستارهای “اخلاق کسب و کار” است که به نقش شرکتها درحوزه اجتماع میپردازد. مسئولیت اجتماعی شرکتی مجموعه وظایف و تعهداتی است که شرکت بایستی در جهت حفظ، مراقبت و کمک به جامعهای که در آن فعالیت میکند، انجام دهد.
مسئولیت اجتماعی شرکتها در پیوند با مسئولیت شرکت در برابر جامعه، انسانها، و محیطی است که شرکت در آن فعالیت میکند و این مسئولیت از جستارهای اقتصادی و مالی فراتر میرود. مسئولیت اجتماعی شرکت در تعریفی روشنتر این گونه تعریف شده است: “مسئولیت اجتماعی شرکت فعالیتهایی است که پیش برنده سود و منفعت اجتماعی بوده و فراتر از منافع سازمان و آن چیزی است که قانون بایسته میدارد”.
حمایت از امور تحقیق و توسعه
دوفصلنامه سلام قانون با هدف تأمین نیازهای علمی و تحقیقاتی خود و توسعه تحقیقات کاربردی، از امور مربوط به تحقیق و توسعه حمایت میکند.
ساماندهی و مدیریت طرحهای تحقیقاتی و انجام اولویتهای پژوهشی موردنیاز دوفصلنامه، حمایت از پایاننامههای تحصیلی و دانشجویی، ارائه بانک اطلاعاتی درخصوص مقالات و پاياننامههای انجامشده در دو فصلنامه، ارائه بانک اطلاعاتی درخصوص شاخصهای حقوق بین الملل از جمله فعالیتهاییست که در این راستا انجام میشود.
برگزاری کارگاه های حقوقی
حمایت از توسعه دانش حقوقی افراد جامعه و تحصیل دانش آموزان در گرایش های مختلف حقوق یکی از برنامههای جدی ما در حوزه مسئولیتهای اجتماعی محسوب میشود. ما در راستای این هدف در سال ۱۳۹۵ علاوه بر تداوم فعالیتهای قبلی، به نیت برداشتن گامی کوچک برای توسعه حقوق شهروندی در حوزه مسائل مبتلا به جامعه و تلاش برای ایجاد فرصت برابر آموزشی و با محوریت شعار “دانش و محبت را به اشتراک بگذاریم” تصمیم گرفتیم تا برنامه ای تحت عنوان ۴ شنبه های حقوقی و کارآفرینی برگزار نماییم و هر ۴ شنبه آخر ماه با برگزاری کارگاه های آموزشی رایگان حقوقی و کارآفرینی به بسط و گسترش فرهنگ حقوقی جامعه و افزایش دانایی و اشتغال جوانان کمک نماییم.
این مجله در جهت حفاظت و حمایت از محیط زیست و با توجه به مستندات ذیل بصورت الکترونیک تهیه و تولید میگردد:
مستندات :
- به منظور حفاظت از محیط زیست و تضمین بهرهمندی درست و مستمر از محیط زیست و همسو با توسعه پایدار.
- پیشگیری و ممانعت از تخریب و آلودگی محیط زیست.
- پیشگیری از کاهش منابع طبیعی.
- حفظ زنجیره ی حیات
و در جهت بسط و گسترش موافقت نامههای زیست محیطی داوطلبانه
و مستند به :
- قسمت صدر اصل ۵۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که مقرر می دارد: “در جمهوری اسلامی، حفاظت محیط زیست كه نسل امروز و نسلهای بعد باید در آن حیات اجتماعی رو به رشدی داشته باشند، وظیفه عمومی تلقی میشود”.
- سیاست های کلی محیط زیست ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری
و
- اعلامیه محیط زیست بشر بیانیه اصولی که در ژوئن ۱۹۷۲به تصویب کنفرانس جهانی محیط زیست انسان در استهکلم رسیده است UNITED NATIONS ENVIRONMENT PROGRAMME – UNEP 1972وحفظ محیط زیست بشر وتضمین حقوق بشر برای برخورداری از محیط زیست سالم وتشویق وترغیب فعالیتهای زیست محیطی در سطوح بین المللی ومنطقه ای و توسعهقوانین و معاهدات بین المللی به منظور کنترل آلودگی وتخریب محیط زیست ناشی از فعالیتهای بشری از اهداف برنامه مذکور می باشد.
- و به منظور حمایت از عضویت ایران در اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی اتحادیه جهانی حفاظت IUCN INTERNATIONALUNION CONSERVATION NATUREAND NATURAL RESOURCES – IUCN1948
که برای ترغیب، تشویق و کمک به جوامع سراسر جهان برای حفظ یکپارچگی و تنوع طبیعت وتضمین هر گونه استفاده معقول و منصفانه از منابع طبیعی و اطمینان از اینکه هر گونه استفاده از این منابع با توجه به ارزشها و ابعاد علمی، آموزشی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و قانونی از جهت اکولوژیکی پایدار باشد. و بر پایه اصول و وظایف
۱ـ تضمین حفاظت از طبیعت به ویژه حفظ تنوع زیستی گونهها به عنوان یک بنیان و منبع اساسی برای آیندگان
۲- اطمینان از این که در نقاطی از جهان که منابع طبیعی زمین مورد استفاده قرار میگیرند، این گونه بهرهبرداری به صورت خردمندانه،عادلانه و به صورت پایدار انجام گیرد.
۳ـ هدایت جوامع بشری به سمت توسعه و در مسیر کیفیت زندگی مطلوب و در عین حال همسو با ظرفیت قابل تحمل محیط زیست کره .
در سال ۱۹۴۸ تشکیل گردیده و در تاریخ ۱۹۷۴ ایران به عضویت آن در آمده است.
- و همچنین در راستای حمایت از برنامه همکاریهای زیست محیطی کشورهای جنوب آسیا SACEP
SOUTH ASIAN CONSERVATION ENVIRONMENT PROGRAM SACEP- COLOMBO 1980که به منظور حمایت وتشویق اجرای طرحهائی درجهت بهبود وضعیت محیط زیست اعم از طبیعی وانسانی وبهبود کیفیت زندگی در کشورهای جنوب آسیا واستفاده صحیح وپایدار از
منابع طبیعی برای از بین بردن فقر وکاهش نابرابریهای موجود در کشورهای مذکور. در مارس ۱۹۸۰تاسیس و در سال ۱۹۹۱ ایران به عضویت آن درآمده است.